Razstava plakatov 15. mednarodnega natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
13. 1.–9. 2. 2023

Razstava predstavlja izbor plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo.

Na 15. Plaktivat, ki ga je zavod TAM-TAM Inštitut razpisal v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije, se je v letošnjem letu prijavilo rekordno število, in sicer kar 780 oblikovalcev z vsega sveta. Namen natečaja je bil spodbujanje in ozaveščanje o pomenu darovanja krvi.

Med 13. januarjem in 9. februarjem bodo na ogled dela slovenskih oblikovalcev, prijavljenih v osrednjo kategorijo Plaktivat, ki so po mnenju Plaktivatove žirije izstopali »po jasnosti sporočila, relevantnem vpogledu, emocionalni moči, svežini ideje in likovni dodelanosti, ki ustreza mediju plakata«.

RAZSTAVLJENI PLAKATI

Razstavljeni avtorji:
Anja Korošec, Nina Zadravec, Blaž Žnidarec, Jure Perpar, He Huang, Ajda Žagar – Logologa, Nejc Planinšek, Sara Mlinar in Gašper Štern – AV Studio, Robert Bohinec, Gal Erbežnik, Katarina Ferk, Tina Križaj, Neja Geč in Anja Korenč – Futura DDB, Kal Dečman, Matej Ferlič, Juš Šoltes, Urban Selič, Peter Zabret in Rok Flego – PRISTOP, Ivan Momirov, Rok Artiček.

V drugem delu razstave pa bo med 10. februarjem in 2. marcem sledila predstavitev izbora študentskih plakatov, prijavljenih v kategorijo Sveža kri.

Odprtje prvega dela razstave se bo odvijalo v petek, 13. 1., ob 16. uri ob druženju z oblikovalci. Na odprtju razstave bosta podeljeni nagradi zmagovalcem Plaktivata in študentske kategorije Sveža kri.