UGKR // Risba, intimni zapis in temelj ustvarjanja

Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
5. 10.–24. 11. 2023

Kranjska Ulična galerija, ki jo TAM-TAM soustvarja z Layerjevo hišo, je tudi letos eno od prizorišč mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj. Vabljeni k ogledu del treh odličnih ilustratork in njihovega videnja risbe kot osnove vsem oblikam likovnega ustvarjanja.

12. mednarodni festival likovnih umetnosti Kranj se pod novim vodstvom akademske kiparke Martine Marenčič tokrat predstavlja v novi preobleki. Poleg nove podobe festivala, že drugo leto odpira vrata stripu in ilustraciji. Osrednja tema letošnjega festivala je risba, ki ponuja obilo možnosti za izraz v vseh medijih na likovnem področju. V zgodovini človeštva je bila namreč risba temeljno izrazno sredstvo in je ena najstarejših oblik človeškega izražanja znotraj vizualnih umetnosti.

Rdeči niti festivala: »Risba, intimni zapis in temelj ustvarjanja« sledi tudi razstava v Mergentalerjevi ulični galeriji, ki vključuje dela treh odličnih ilustratork Maše P. Žmitek, Tereze Prepadnik in Eme Kobal.

Odprtje razstave v Mergentalerjevi ulični galeriji bo potekalo v sklopu odprtja festivala MFLUK, ki bo v četrtek, 5. 10. 2023, v Galeriji mestne hiše. Po podelitvi nagrad in priznanj se boste lahko sprehodili po razstaviščih letošnjega festivala.

Odprtje: četrtek, 5. 10. 2023 ob 17.00| Na ogled do: 30. 10. 2023 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa.

Več informacij o festivalu najdete na spletni strani >>