UGLJ // Tomi Rihtar: “Igrišče”

Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
28. 7.–31. 8. 2023

Triptih Igrišče je fotomontaža avtoportretov, ki jih avtor v post produkciji združuje in sestavlja v nove kompozicije.

Virtualni svet spreminja načine, kako delujemo v fizičnem prostoru. Fotograf Tomi Rihtar se skozi performativno vlogo sprašuje, kako sta se z razmahom družbenih omrežij in virtualnega spremenila uporabnost in načini povezovanja znotraj javnih površin.

Tomi Rihtar (26) je študent 2. letnika fotografije na fakulteti za aplikativne vede – VIST. Pred študijem je zaključil višjo šolo za Telekomunikacije, po kateri je leto dni posvetil delu v stroki. V času mednarodnih izmenjav prek Erazmus+ je odkril ljubezen do fotografije in videa, kar ga je vodilo do nadaljevanja študija v tej smeri.
Pomemben del Rihtarjeve vizualne govorice so fotomontaže, skozi katere raziskuje alternativni pogled na svet in vključuje fantazijske elemente. S tem želi spodbuditi gledalca, da vidi stvari drugače. Razstavljal je v mladinskih centrih v Ljubljani in Velenju ter sodeloval na Ljubljanskem Tabor Bazarju.

Odprtje razstave se bo odvijalo ob druženju in pogovoru z avtorjem v petek, 28. 7., ob 19. uri. Pogovor vodi Bor Pungerčič, kustos razstave.

Razstave v Ulični galeriji TAM-TAM na Vegovi v sezoni 2023 potekajo v produkciji društva Soteska in TAM-TAM Inštituta.