Sašo Sedlaček: Zaposlen z nedelom

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v koprodukciji z Aksioma v mesecu novembru predstavlja razstavo Sašo Sedlaček: Zaposlen z nedelom.

Odprtje razstave – foto: Domen Pal

Zaposlen z nedelom je urbana intervencija, ki nas poziva, da si odgovorimo na vprašanje: ali je lahko to, da ne počnemo nič, ultimativna oblika dela v dobi avtomatizacije? Z vzponom umetne inteligence in avtomatizacije dela se bo vrednost človeškega nedela radikalno spremenila.

Odprtje razstave – foto: Domen Pal

Ulična intervencija je del projekta Oblomo, kriptovalutne platforme, ki bo spremenila nedelo v vrednost. Z uporabo tehnologij, ki nas sicer silijo v nenehno delo, kot je biometrika, se bo lenobo spremenilo v vrednoto, tako etično kot ekonomsko. Z namenom, da se nekoč privilegirane vrednote demokratizira, naše stališče do lenobe pa spremeni tako, da je ne bomo videli več kot nizkotno, temveč kot plemenito lastnost. Postala bo produktivna dejavnost s kupno močjo. Več o projektu lahko zveste na razstavi Om za kovanec v Projektnem prostoru Aksioma.

Odprtje razstave – foto: Domen Pal

Sašo Sedlaček (1974) je intermedijski umetnik in izredni profesor na UL ALUO na smeri Video in novi mediji. Za svoje delo je dobil različne nagrade, med njimi sta Trend za izjemne dosežke v vizualni kulturi (Ljubljana, 2012) in VIDA 11 (Fundación Telefónica, Madrid, 2008). Od leta 2001 redno razstavlja v Sloveniji in na tujem na različnih prizoriščih, od katerih so najbolj nedavna: Mestna galerija v Ljubljani (2019), Espace Apollonia v Strasbourgu (2018), Contemporary Art Palazzo Torriani, Gradisca d’Isonzo (2018), Autostrada bienale Prizren (2017), Handel Street Projects v Londonu (2017); UGM v Mariboru (2017); MSUM v Ljubljani (2016); AND Festival v Manchestru (2015); Wro Art Center v Vroclavu (2015); Ars Electronica v Linzu (2014); Transmediale v Berlinu (2014).

Druženje pod streho. Hvala gledališču Glej – foto: Domen Pal

POVEZANI DOGODKI:

Sašo Sedlaček: Om za kovanec / Om for Coin
Aksioma, Komenskega 18, Ljubljana

PERFORMANS: sreda, 6. november 2019, ob 19. uri
RAZSTAVA: 12.–29. november 2019

V okviru programa / Part of:
Hyperemployment – Post-work, Online Labour and Automation

Ulično galerijo podpira Tektonik kraft pivovarna. – foto: Domen Pal

Odprtje: torek, 5. 11. 2019, ob 17:00 | Na ogled: 29. 11. 2019 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Aksioma

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.