Skupina AS: The Large Bathroom Experience

The Large Bathroom Experience je del projekta skrivnostne konceptualne umetniške Skupine AS, ki sta ga A. in S. poimenovali “I bo padla za vas” (I will fall for you).

Mergentalerjeva ulična galerija nas bo tokrat potegnila v vrtinec potrošništva, oglaševanja in nepreglednih anomalij sveta komercialnih sporočil. Pripravna tema za konec decembra, ko brezglavo norimo po velikih trgovskih centrih v upanju, da bomo našli točno tisto malenkost, ki si jo že tri božiče zapored želi naša najdražja oseba. In še bolj primerna za tišino januarskih dni, ko si želimo zgolj tega, da prazničnih želja, sloganov in reklamnih napisov ne vidimo vsaj do konca oktobra prihajajočega leta.

Foto: TAM-TAM

The Large Bathroom Experience je del projekta skrivnostne konceptualne umetniške Skupine AS, ki sta ga A. in S. poimenovali “I bo padla za vas” (I will fall for you). Projekt je parodija na kulturo oglaševanja v sodobni družbi, ki opozarja na nesmisle, s katerimi smo obkroženi na vsakem koraku. Slogane reklamnih sporočil prevajata s pomočjo spletnega prevajalnika google translate ter jih prevedene aplicirata nazaj na vizualni oglas. Zaradi neprimernega načina prevajanja so ti prevodi pogosto nepravilni in nesmiselni. A zaradi tega so tudi toliko bolj zabavni.

Skupina AS je bila ustanovljena leta 2013, od takrat se aktivno ukvarja s svojimi konceptualnimi projekti, oplemenitenimi s humorjem.

Samostojne razstave:
2015 Nova Gorica, Galerija Tir, Še gradimo za vas!
Maribor, Fotogalerija Stolp, Gradimo za vas!
Velenje, Galerija eMCe plac, Vse okus. Pol Maščoba.
2014 Ljubljana, Jalla Jalla, Metelkova mesto, I bo padla za vas

Skupinske razstave:
2016 Nova Gorica, Galerija Tir, Art of Nature

Skupina AS (foto: Layerjeva hiša)

Otvoritev: petek, 23. december 2016, ob 18:00 | Na ogled: do 20. januarja 2016 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.