[Striptih] David Almajer in udeleženke delavnice stripa: JABKUK

V kranjski Ulični galeriji nadaljujemo s stripom! Kdo so Jabkukarji? V mesecu novembru si oglejte razstavo Davida Almajerja z udeleženkami delavnic stripa, ki smo jo z Layerjevo hišo odprli  v soboto, 10. 11. 2018. ob 12. uri. 

Odprtje razstve – foto: Črt Štrubelj

Striptih govori o teoriji nastanka sveta, v kateri vesoljčka Adam in Eva s planeta Kult-ura na Zemlji, natančneje v Kranju, po nesreči ustvarita Jabkukarje. Jabkukarji so zanimiva bitja, katerih glavna strast so jabkuki. Pravzaprav je vse, kar počnejo, povezano z njimi. Jedo samo jabkuke, živijo v jamah v obliki jabkuk, pogovarjajo se samo o jabkukih, prirejajo tekmovanja v žretju jabkuk itd.

Odprtje razstave Jabkukarji – foto: Črt Štrubelj

Z jabkuki so povezane prav vse njihove dogodivščine, tudi njihova zadnja. Zaradi prevelikih količin fermentiranih jabkuk, ki jih jabkukarji zmečejo v morje, nastane velika poplava – alkonami, ki zajame cel svet. Življenje na Zemlji umre, preživita pa ga samo en človek in njegov pes.

Odprtje razstave – foto: Črt Štrubelj

Odprtje: sobota,10. 11. 2018 ob 12:00 | Na ogled: 30. 11. 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija: Layerjeva hiša & TAM-TAM Inštitut.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ustvarjanje v Ulični galeriji podpira Tektonik kraft pivovarna – foto: Črt Štrubelj