Sunčan P. Stone ~ Krasni novi svet

»Ljudje bežijo. Ljudje želijo odtod. Ljudje želijo pobegniti iz sveta, ki jih obkroža. Nekateri bežijo iz vojn, drugi iz revščine, zopet tretji pa iz represivnih političnih sistemov. Nekateri bežijo pred samim seboj. Nekaterim uspe, večini ne …«.

Sunčan P. Stone je umetnik, ki je predan fotografiji in se najraje osredotoča na vse, kar je povezano s človeško kreativnostjo. Prav lahko se je že zgodilo, da ste ga srečali na koncertih, razstavah, gledaliških in plesnih predstavah, saj rad ujame tovrstne utrinke dogajanja. Umetnik, ki se sicer ukvarja s prevajanjem, večinoma znanstvenih in tudi literarnih del, se občasno rad poglobi v svoj notranji svet. Zanese pa ga tudi svet, ki ga obkroža – in nad njim ni preveč navdušen – ter s svojim delom reflektira občutke in poglede, ki jih doživlja v eni in drugi dimenziji.

Sunčan P. Stone (foto: Gregor Kerle)

V TAM-TAMovi Ulični galeriji je predstavil cikel Krasni novi svet: »Ljudje bežijo. Ljudje želijo odtod. Ljudje želijo pobegniti iz sveta, ki jih obkroža. Nekateri bežijo iz vojn, drugi iz revščine, zopet tretji pa iz represivnih političnih sistemov. Nekateri bežijo pred samim seboj. Nekaterim uspe, večini ne …«.

Odprtje razstave Krasni novi svet (foto: Gregor Kerle)

Sunčan je svoje fotografije že razstavljal na več kot tridesetih samostojnih in skupinskih razstavah v Avstraliji, Avstriji, Belgiji, Sloveniji in Veliki Britaniji, poleg tega pa sodeloval tudi v umetniških projektih, ki so bili predstavljeni na Hrvaškem, v Italiji, Južni Koreji, Makedoniji in v Veliki Britaniji. Rojen je bil leta 1971 v Londonu, na Filozofski fakulteti v Ljubljani pa je študiral sociologijo kulture in umetnostne zgodovine. Več o umetnikovem delu je na voljo na spletnem mestu.

Otvoritev: petek, 30. 10. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

Postavljanje razstave Krasni novi svet (foto: TAM-TAM)