Takle mamo … / So it has come to this … #1: Julien Moulin

V ljubljanski Ulični galeriji smo zaključili s ciklom Dogaja se / It is Happening, v katerem se je pod kuratorstvom Petre Radoja predstavilo 5 umetnic. Z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane smo v petek, 3. 8. , ob 17. uri,  z novo razstavo odprli tudi nov cikel  Takle mamo … / So it has come to this … Predstavil se je  Julien Moulin.

Julien Moulin – foto: Andrej Peunik/MGML

Julien Moulin (Rennes, Francija, 1970) se že dvajset let ukvarja z oblikovanjem; njegovi začetki segajo v Pariz, kjer se je za grafično oblikovanje izšolal na École Estienne. Kot samostojni oblikovalec si je služil kruh tudi v New Yorku, Washingtonu, D. C., Šanghaju, Tajpeju, trenutno pa prebiva in dela v Ljubljani. Njegovo umetniško zanimanje je osredotočeno na kolaže, v katerih se fikcija na kar najbolj neobičajne načine prepleta z realnostjo in kjer se osnovne identitete spreminjajo in dobivajo vedno nove pomene.

Odprtje razstave Julien Moulin – foto: Andrej Peunik/MGML

Terra Incognita je serija grafičnih kolažev iz premešanih fragmentov zemljevidov, topografskih kart in geografskih podatkov o prsti. Grafična kompozicija kaže razgibano tektoniko, ki preoblikuje celine in ustvarja nova ozemlja. Geopolitična razmerja in meje so spremenjeni in zabrisani — v razmislek o ustaljenih družbenih prepričanjih glede dojemanja prostora, časa, migracij in konfliktov, ki nastajajo zaradi njih. Julien Moulin s svojim delom poziva k prijaznejšemu, bolj odprtemu in manj razdeljenemu svetu.

Odprtje nove razstave v Ulični galeriji – foto: Andrej Peunik/MGML

Odprtje: petek, 03.08.2018, ob 17:00 | Na ogled: 03. 09. 2018 | Ulična galerija na Vegovi

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2018: MGML 

Razstava Julien Moulin: Terra Incognita – foto: Andrej Peunik/MGML

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

V Ulični galeriji se hladimo s pivi Tektonik – foto: Andrej Peunik/ MGML

Več fotografij z odprtja razstave.