Takle mamo … / So it has come to this… #2: L

V sredo, 5. 9. 2018, smo z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane in s kustosom Aaronom Moultonom odprli novo razstavo v Ulični galeriji na Vegovi. Razstava Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov je bila vključena v program festivala INDIGO – Govorice.

 

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML

Opis predstavljenih del Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov

#1

Da boste s svoje posesti odgnali neželene obiskovalce, vzemite vilice, nož in žlico ter jih zvežite z rdečo vrvico; potem jih pritrdite na lonček medu in vanj vsujte 40 zrn belega fižola.

#2

Če želite prostor zaščititi pred neželenimi bitji, v razpoko blizu vhodnih vrat položite šest zrn belega fižola v vosku.

Razstava Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov – foto: Andrej Peunik/MGML

#3

Da boste izvedeli, kakšno bo vreme čez leto, vzemite 6 čebul, jih prerežite čez pol in jih položite v krog, pri tem pa naštevajte mesece: januar, februar, marec, april, maj, junij, julij, avgust, september, oktober, november, december. Potem vzemite 12 rumenjakov in jih položite v vdolbine v čebulah. Čez tri dni preverite, kateri rumenjaki so razpokali in kateri ne. Rumenjaki, ki so razpokali, pomenijo mokre mesece, tisti, ki niso, pa suhe.

odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML

Dela umetnika L so del serije Čarovnije za zaščito pred kuščarskim pranjem možganov (2015). Trilogija v TAM-TAMovi Ulični galeriji je del razstave Zavedanje motrečega očesa (na ogled v Galeriji Vžigalica na Trgu francoske revolucije 7), kjer boste izvedeli več.

Odprtje razstave v skopu festivala Indigo – foto: Andrej Peunik

Odprtje: sreda, 05.09.2018, ob 17:00 | Na ogled: 08. 10. 2018 | Ulična galerija na Vegovi

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2018: MGML 

Kurator razstave: Aaron Moulton.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Foto: Andrej Peunik/MGML