Takle mamo … / So it has come to this… #4: Teja Miholič

Z novo umetnico nadaljujemo ustvarjanje v Ulični galeriji na Vegovi, ki jo pripravljamo z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane. Na četrti razstavi cikla “Takle mamo … “ se je s triptihom “Naključni internetni artefakti” v torek, 6. 11. 2018, ob 17. uri predstavila Teja Miholič.

Odprtje razstave Teje Miholič – foto: Andrej Peunik/MGML

Teja Miholič zbira spam ali vsiljene oglase, na katere naleti med vsakodnevno aktivnostjo na spletu. Njeno pozornost pritegnejo predvsem tisti, ki presenetijo v svoji vizualni bizarnosti, vsebinski absurdnosti ali preprosto v jezikovni nepravilnosti. Sama pravi, da gre pri tem za raziskovanje »fascinantnih artefaktov interneta«.

Teja Miholič: Naključni internetni artefakti – foto: Andrej Peunik/MGML

Od izbire oglasov do njihove predstavitve umetnica do njih ohranja duhovit odnos in tako usmerja našo pozornost na internetne fragmente, ki jih med svojo vsakodnevno spletno prisotnostjo največkrat spregledamo. V prenosu spam oglasa na plakat je klik povsem onemogočen, njegova vsebina, ki se nam tako ali tako izmika že na spletu, pa je na ulici torej popolnoma nedostopna.

Odprtje razstave Teje Miholič – foto: Andrej Peunik/MGML

Teja Miholič (1993) je končala dodiplomski študij fotografije na Visoki šoli za storitve v Ljubljani, študij pa nadaljuje na Državni visoki šoli za avdiovizualne medije (ENSAV) v Toulousu. Zanima jo snemanje filmov, ustvarjanje gifov in kuriranje nenavadnih internetnih stvari. Sodelovala je na razstavah v galeriji Photon, Cirkulaciji 2, MSUM, Layerjevi hiši, DobriVagi in na Fotopubu.
(Ajda Kocutar, Lara Mejač, kuratorici)

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML

Odprtje: torek, 06.11.2018, ob 17:00 | Na ogled: 10. 12. 2018 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2018: MGML (zanj: Ajda Kocutar in Lara Mejač)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Podpira nas Tektonik kraft pivovarna – foto: Andrej Peunik/MGML