Takle mamo … / So it has come to this… #5: Luka Lavrenci

Oglejte si peto razstavo cikla Takle mamo v Ulični galeriji na Vegovi. Triptih Luka Lavrenci: I’ll Do the Push-ups, I’ll Wear the Makeup, smo z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane odprli, 11. decembra in bo na ogled do 7. januarja 2018.

Odprtje razstave Andrej Peunik/MGML

Luka Lavrenci pri svojem delu izhaja iz risbe, vendar njegovo delo izstopa predvsem zaradi procesa, s katerim risbo nadgradi in obogati. Potem ko ima na svoji mizi, kot pravi, vsaj pet strani skic, jih med seboj združuje, vizualizira v 3D, nato pa se v podobo še naprej temeljito digitalno poglablja. O svojem delu govori kot o gradnji svetov – ti gledalca potegnejo vase in ga povabijo k doživetju. To primerja s svojim otroškim navdušenjem nad naslovnicami videoiger, s katerih je poskušal razvozlati njihovo vsebino. Ob poeziji in literaturi prav videoigre ter njihov razvoj v poznih devetdesetih in v začetku novega tisočletja navaja kot pomemben vpliv, ko gre za njegovo delo. Zaznamuje ga tudi multidisciplinarni pristop, če je le mogoče, pa poskuša pri vsakem projektu uporabljati nove koncepte in tehnologije.

Odprtje razstave – foto: Andrej Peuniki/MGML

Luka Lavrenci (1997) je grafični oblikovalec in ilustrator. V zadnjih treh letih je kot freelancer delal za domače in tuje naročnike; v glavnem ilustrira in oblikuje glasbene plakate, ukvarjal pa se je tudi že z eksperimentalnimi VR-projekti. Trije njegovi plakati so bili letos vključeni v izbor Top 100 Posters na Festivalu grafičnega oblikovanja na Škotskem (Graphic Design Festival Scotland), razstavljal pa je tudi na letošnjih razstavah Type Director’s Club v Tokiu in Kjotu. Leta 2017 je z Dorijanom Šiškom sodeloval pri razstavi Tribe v Kinu Šiška.
Ajda Kocutar, Lara Mejač, kuratorki

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML

Odprtje: torek, 11.12.2018, ob 17:00 | Na ogled: 07. 01. 2019 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2018: MGML (zanj: Ajda Kocutar in Lara Mejač)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML