Takle mamo … / So it has come to this… #6 Manuel Fabris

V torek, 7. 1., ob 17. uri smo z zavodom Muzej in galerije Ljubljane odprli šesto razstavo iz cikla Takle mamo. S triptihom “Preskoki” se v ljubljanski Ulični galeriji predstavlja Manuel Fabris.

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML

Umetniško prakso Manuela Fabrisa zaznamuje želja po poenotenju navideznega nasprotja med digitalnim načinom dela kot natančnim, hladnim, in ročnim načinom, ki ga vidi kot neposrednega in spontanega. Njegov proces vključuje prenose podob iz medija slike v digitalni medij in obratno. Pri tem uporablja kolažiranje ter analogno in digitalno plastenje skicoznih podob.

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik

Skozi manipulacijo s slednjimi se njihova prvotna oblika postopoma izgublja, umetnik pa tako gradi kompleksnejša in abstraktnejša dela. Ta postopek prenašanja se običajno konča na platnu, tokrat pa se ustavi korak prej. Podobe pristanejo na plakatih, s tem pa se približajo svojemu prvotnemu uličnemu navdihu, ki ga Fabris najde v grafitih.

Manuel Fabris: Preskoki – foto: Andrej Peunik/MGML

Manuel Fabris je študent podiplomskega študija slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Sodeloval je na več skupinskih razstavah; med njimi so ODD v Zelenici v Avtonomni tovarni Rog, Bridges: Nova slika v galeriji Lauba v Zagrebu, ALUO prehod: Papirologija v galeriji Equrna in Urban Playground v galeriji DobraVaga, kjer se je leta 2018 predstavil tudi samostojno, z razstavo UNTITLED.
(Ajda Kocutar, Lara Mejač, kuratorki)

Odprtje razstave – foto: Andrej Peunik/MGML

Odprtje: torek, 08.12.2018, ob 17:00 | Na ogled: 05. 02. 2019 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2018/19: MGML (zanj: Ajda Kocutar in Lara Mejač)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Foto: Andrej Peunik/MGML