TAM-TAMova Ulična galerija to sezono v koprodukciji z Mladimi zmaji

»Strpnost se začne z mano«, smo rekli lani in v sodelovanju z Mirkom Ilićem, Mestno občino Ljubljana in Javnim zavodom Mladi zmaji odprli mednarodno razstavo na prostem, tako imenovani Tolarance Poster Show.

Letos nadaljujemo, TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi je v letu 2021 dana v roke mladim in namenjena njihovi interpretaciji sodobnosti.

foto: Simon Pelko

Zaradi trenutnih vladnih ukrepov odprtja razstave in druženja na ulici ne bo. Sami pa si jo lahko ogledate na svežem zraku vsak dan med 6. in 21. uro, vse do 23. 04. 2021.

foto: Simon Pelko

V času zaprtih galerij, muzejev, šol so Mladi zmaji mladim umetnikom omogočili varen in odprt prostor za kreativno izražanje. Organizirali so otvoritev skupinske razstave v virtualnem svetu, v digitalnem mladinskem centru DigiMC in v virtualni 3D galeriji. Mladi umetniki so svoja dela poslali na likovni natečaj s temo »Strpnost skozi oči mladih«.

foto: Simon Pelko

Tokrat v Ulični galeriji na Vegovi ulici predstavljamo tri nadobudne mlade umetnike in umetnice, ki so se izkazali kot nadarjeni, inovativni in izvirni v svojem likovnem izražanju in s svojimi sporočilnimi likovnimi deli. Lina Kumelj, Aljoša Bokan in Tjaša Velkavrh se v svojem vsakdanu aktivno ukvarjajo z umetnostjo in nad kreativnim izražanjem navdušujejo tudi druge mlade.

foto: Simon Pelko

Na ogled: od 22. 3. do 26. 4. 2021| Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Javni zavod Mladi zmaji

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.

foto: Simon Pelko