Tatiana Kocmur & Eva Mlinar

Tatiana Kocmur in Eva Mlinar sta v Ulični galeriji ustvarjali na pobudo Festivala Mesto žensk, v sodelovanju z Bienalom neodvisnih in družbo TAM-TAM.

Na pobudo Festivala Mesto žensk (5. – 15. oktober 2015) in v sodelovanju z Bienalom neodvisnih (9. – 27. November 2015) ter družbe TAM-TAM, sta v Ulični galeriji na Vegovi v Ljubljani razstavljali mladi ilustratorki Tatiana Kocmur in Eva Mlinar, sicer obe del nabora letošnjih avtorjev Bienala neodvisnih. Umetnici sta ob odprtju razstave ustvarjali v živo.

Eva Mlinar & Tati, TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi, Festival Mesto žensk, 28.9.2015 (foto: Gregor Kerle)

Eva Mlinar & Tati (foto: Gregor Kerle)

Tatiana Kocmur prihaja iz Argentine, letos pa je diplomirala na prvostopenjskem programu slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Mlada umetnica je s svojim delom med drugim navduševala že na Festivalu neodvisne kulture in umetniške scene (BL ART) v Banji Luki, kjer se je predstavila z grafitom, lansko leto je bila povabljena na skupinsko razstavo v tovarno Rog, kjer je imela pred kratkim tudi svojo prvo samostojno razstavo z naslovom Idealno telo.

Tati (foto: Nada Žgank)

Ustvarjala bo v sožitju z univ. dipl. umetnostno zgodovinarko Evo Mlinar, ki pravkar zaključuje študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Umetnica se poleg ilustracije posveča tudi slikarstvu, svoja dela pa je predstavila na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Med drugim smo jo lahko opazili v Kulturnem centru Laško, v Muzeju Krško, na gradu Lamberg, pred kratkim pa so bile njene ilustracije izbrane za “All-Poland Drawing exhibition” v Torunu na Poljskem. Poleg groteske v ilustracijo pogosto vnaša elemente kolaža, saj je zanj prav tako značilno, da skupaj sestavlja različne elemente ločenih svetov in tako ruši meje bolj kot katerikoli drug medij. Od leta 2012 snuje likovno podobo za knjige Mestnega gledališča ljubljanskega (Knjižnica MGL) ter oblikuje plakate za gledališke odre v New Yorku.

Eva Mlinar (foto: Gregor Kerle)

Otvoritev: petek, 25. 09. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana