UG 2021 | #10: Osamljenost / Družba

Cikel Odnos, ki ga v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi, pripravljajo Mladi zmaji se je tokrat dotaknil še kako aktualne teme osamljenosti in družbe. Razstava je na ogled med 27. decembrom 2021 in 31. januarjem 2022.

foto: Petra Filipič

Preteklo leto nas je dodobra streslo, pretreslo, predrugačilo in okrepilo – vsakega posebaj in kolektivno. Nas združilo in osamilo. Načini druženja so drugačni, med nami je distanca. Drugačna je postala tudi samota, včasih raztegnjena do roba osamljenosti. Osamljenost še bolj sama in trpka. Kot bi se zgodila kolektivna cenzura stvarstva… Čas za refleksijo, potop v notranji svet in soočenje lastnega jaza. Ni lahko, je pa vredno in lahko tudi navdihujoče.

foto: Petra Filipič

Legendarni Hazardi pojejo: “Duša je ptič brez kril, ko življenje se dotakne dna, proti soncu seže ta, ki zna vstati sam, ko je sam.” Mi pa vemo, da nikoli nisi čisto sam!
Tu smo MI. Eden za drugega – krog tistih, ki jim lahko zaupaš in ki te razumemo. Poslušamo in sprašujemo: “Kaj se ti kaj dogaja?, ” in ” A si vredu?”. Z nami si lahko to, kar si. Sproščeno in neobremenjeno!

foto: Petra Filipič

Na ogled: od 29. 11. do 27. 12. 2022| Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Javni zavod Mladi zmaji

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.

foto: Petra Filipič