UG 2021 | #7: Odnos

V TAM-TAMovi ulični galeriji se nadaljujeje raziskovanje odnosov. Mladi zmaji so tokrat odprtje razstave popestrili z ustvarjanjem v živo. Vabljeni na ogled razstave med 27. spetembrom in 22. oktobrom.

foto: Jon Žagar

Prava umetnost je graditi medsebojne odnose. Odnose med prijatelji_cami, sošolci_kami, partnerji… Kadar nas življenje inspirira, zlijemo občutke na platno ali pa jim celo dodamo kakšno prijetno melodijo. Umetnost nas razvedri, potolaži, navdušuje in gane. Preko umetniških del človek po navadi izraža svoja čustva in svoje dojemanje okolice oz. odnosa do sveta. Tudi tokrat so naši mladi ustvarjalci svoj odnos do sveta, do umetnosti, do svojih bližnjih ovekovečili na različne načine. Negujmo odnose en do drugega in predvsem do samega sebe.

foto: Jon Žagar

1. Tjaša Nemanič
“Tisto sončno jutro se je čas za nekaj časa ustavil – objeta sva se skrivala pred sončnimi žarki, ki so narekovali dan. Bila sem svobodna in ujeta hkrati – nekako neučakano umirjena sem premišljevala o oksimoronih – bistroumnih nesmislih, ki so velikokrat prav dobro opisali moje počutje. Želela sem uprizoriti ta trenutek; tik, preden je vse spet imelo smisel in je čas počasi hitel dalje.”

foto: Jon Žagar

2. Jan Alešnik
Belo platno – umetniško delo je nastalo na samem dogajanju. Mlad umetnik je svoje delo izdelal po načinu street arta.

foto: Jon Žagar

3. Kaja Kern, Eva Kralj Serša in Tina Rozman
“Fotografija izraža čustva ljubezni in umirjenosti ter ponazarja lepoto mlade ljubezni.”

foto: Jon Žagar

Na ogled: od 27. 9. do 22. 10. 2021| Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Javni zavod Mladi zmaji

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.

foto: Jon Žagar