UG 2021 | #9: Apatija/ Ignoranca

V TAM-TAMovi Ulični galeriji v mesecu decembru raziskujemo odnos apatije in ignorance, njunih nasprotij in vsega kar je vmes. Razstavo, ki so jo tudi tokrat pripravili Mladi zmaji, si lahko ogledate do 27. decembra.

foto: Jon Žagar

Lahko je buliti v ekran. Telefonski, računalniški, televizijski, kakršenkoli. Najlažje na svetu je vzdrževati status quo, prekrižati roke in zamomljati: “Ne da se mi,” ali “To ni moja stvar”. Še lažje je biti tiho in obračati pogled v prazne pike v prostoru.

foto: Jon Žagar

Jesen je polna barv in lepot, ki jih je moč ujeti skozi objektiv. Mladi so s pomočjo fotografije uspeli prikazati mogočnost tako dneva kot noči in osmislili energije, ki so prisotne tako v posamezniku kot v skupini in naravi. Moč, pogum, komunikacija, sinergija – vse to je na drugi strani apatije in ignorance. Prepričani smo, da je rešitev za odpravo apatije spodbujanje ustvarjalnosti. Vseh vrst, oblik in velikosti.

foto: Jon Žagar

Mladi niso brezbrižni, še manj pa nevedni in omejeni. Ravno nasprotno – želijo soustvarjati družbeno realnost, soodločati o stvareh, ki so jim pomembne in v družbi prevzeti aktivno vlogo. So svetloba, ki jo želimo videti na Svetu.

foto: Jon Žagar

Razstavo smo odprli 29. novembra, sami pa si jo na sprehodu po Ljubljani, v soju novoletnih lučk lahko ogledate do 27. decembra. Vse dni v tednu, 24 ur na dan.

foto: Jon Žagar

Na ogled: od 29. 11. do 27. 12. 2021| Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Javni zavod Mladi zmaji

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.