UGMB // Vabilo na odprtje razstave »Razlitje nafte Lee«

Franziska Lantz je švicarska umetnica in glasbenica s sedežem v Londonu, ki združuje vizualno in zvočno delo v ritualnih instalacijah in surovih glasbenih performansih.

TAM-TAMova mariborska Ulična galerija na Židovski ulici vabi na ogled dela švicarske umetnice in glasbenice Franziske Lantz.

Plakat z naslovom »Razlitjem nafte Lee« je fotografija iz istoimenskega videa, v katerem avtorica razdeljuje, montira, prekriva svoje posnetke razlitja nafte na reki Lee v Londonu to poletje.

Videoposnetek je počasno opazovanje vedno spreminjajočih se scenarijev ukrivljenega oblačnega neba, ki se odseva v vijoličnih oljnih madežih onesnaženih voda, z gosto zvočno podlago večplastnih bobnov, minimalne linije sintetizatorjev in ponovno pojavljajočih se glasov, ki se kot distopična pesem razvijejo v nemirne krike razprostiranjem pokrajine.

O umetnici:

Franziska Lantz je švicarska umetnica/glasbenica s sedežem v Londonu. Združuje vizualno in zvočno delo v ritualnih instalacijah in surovih glasbenih performansih. Vodi založbo Global Warming Records, eksperimentalno elektronsko glasbeno založbo s sedežem v Londonu in od leta 2008 producira DriftShift, tedensko radijsko oddajo na ResonanceFm, od koder redno oddaja svoje surove, analogne eksperimente v tehnu v vesolje.

globalwarmingrecords.bandcamp.com  /  driftshift.blogspot.com

Kuratorji.
003 / Barbara Kukovec

Produkcija in podpora.
Inštitut TAM-TAM / Ustanova Fundacija Sonda / GT22 / Mestna občina Maribor / Ministrstvo za kulturo / Alveola d.o.o / Kulturna četrt Židovska

Odprtje: sobota, 11. 11. 2023, ob 12.00 | Ulična galerija TAM-TAM na Židovski ulici.