Ulična galerija plakatov Življenje je lepo

Plakate na temo lepega življenja so skozi grafično delavnico pod vodstvom Petre Varl, ustvarili seniorji iz centra aktivnosti Fužine.

Foto: Asiana Jurca Avci

Projekt Življenje je lepo spodbuja aktivno življenje starejših. Vsak plakat odraža edinstven vtis avtorja in predstavlja utrinek življenja, ki ga je vredno živeti. Zbirka plakatov je od 27. novembra 2019 slovesno razstavljena v prostorih Doma starejših občanov Fužine, v obliki mestnih plakatov pa tudi na ulicah in trgih širom Slovenije.

Foto: Asiana Jurca Avci

Organizatorji projekta verjemejo, da je lepo življenje pravica vseh, zato so  zbirko digitalizirali in jo razstavili v spletni galeriji. Vsak glas za najljubšo umetnino znotraj galerije predstavlja 1 evro za Center aktivnosti Fužine, ki starejšim omogoča, da z lastno aktivnostjo in ustvarjalnostjo doprinesejo k večji kakovosti življenja v času po upokojitvi. Po koncu akcije bo Modra število zbranih glasov pretvorila v donacijo in s tem naredila dodaten korak k uresničevanju svojega poslanstva: omogočati kakovostno življenje svojih varčevalcev v vseh življenjskih obdobjih.

Foto: Asiana Jurca Avci

Partnerja projekta sta oblikovalski studio Ljudje in Center aktivnosti Fužine, boter projekta pa je Zavarovalnica Modra.