Ulična galerija – tokrat v Kranju!

Ulična galerija na Tomšičevi ulici v Kranju je umetniški projekt, pri katerem sta moči združili družba TAM-TAM in Layerjeva hiša.

Prvi skrbijo za pestro in urbano okolje z ljubljansko TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi v Ljubljani ter drugimi družbeno odgovornimi projekti, drugi predstavljajo stičišče kulturnega in družabnega dogajanja v gorenjski prestolnici. Umetnost na ulični galeriji pred pragom Layerjeve hiše bo vsak mesec zaznamoval in predstavil nov avtor, vsak s svojim slogom in izraznostjo.

Kranjsko Ulično galerijo na Mergentalerjevi hiši sestavljajo trije plakatni panoji velikosti 2×1,4 m, na katerih bodo svoja dela javnosti predstavljali raznoliki avtorji, ki ustvarjajo v mestu, z mestom in na mejah različnih umetniških praks – kot so ilustracija, strip, slikarstvo, arhitektura in umetnost besede. Pridružili se nam bodo umetniki, ki v ustvarjanju na prostem vidijo poseben izziv, kranjsko galerijo na prostem pa bodo preoblekli v iskrive, vznemirljive in kakovostne avtorske vsebine. V Ulični galeriji postane mesto umetnikov atelje; umetnik gleda, opazuje, reflektira in izpostavlja, mimoidočim pa se tako ponudi kot osebni vodič po mestu.

V Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju se nam bo vsak mesec predstavil nov umetnik, kot prvega bomo pozdravili domačina, prejemnika evropske nagrade za književnost, nominiranca za nagradi kresnik in kritiško sito, Jasmina B. Freliha. Umetnik bo prvo razstavo v Ulični galeriji odprl v soboto, 24. septembra 2016, ob 11:00 uri, pred pragom Layerjeve hiše na Tomšičevi ulici v Kranju.