Ulična galerija v Kranju del Bienala tekstilne umetnosti

V sklopu Bienala tekstilne umetnosti se je odprla tudi razstava “Prihodnost je svetla?” v Mergentalerjevi ulični galeriji v Kranju.

foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Delo “Prihodnost je svetla?” upodablja valove v vse smeri. Prehaja iz motivov onesnaženja in zadušitve v motive zelenja, narave in življenja. Motivi so izdelani iz reciklirane plastike, papirja, tekstila, rastlin in drugih recikliranih materialov.

foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

“Prihodnost je svetla?” postavlja največje vprašanje, ki si ga danes postavlja svet, ali obstaja boljša prihodnost za okolje? Obstaja za vse nas boljša prihodnost? Ker mi sami smo okolje, smo onesnaževanje, odpadki, plastika, strupene kemikalije … Vendar smo tudi narava v vsej svoji čistosti in harmoniji.

foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Umetnice, ki ponazarjajo to dvojnost z recikliranimi materiali, dobro in slabo v našem odnosu z naravo, upajo, da bodo s spodbujanjem trajnostnega upravljanja naravnih virov na vseh področjih življenja, vključno z umetnostjo, prispevale k vse večji zavesti o okoljski trajnosti. Odgovor je torej odvisen od vas, kaj boste izbrali?

foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Avtorice: Dina Mlinac, Sara Strgačić, Nikolina Krstičević, Nikolina Holjak
Mentorica: izr. prof. um. Koraljka Kovač Dugandžić
Fakulteta: Fakulteta za tekstilno tehnologijo, Univerza v Zagrebu

Na ogled: 24. 5. – 30. 6. 2021 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija: Layerjeva hiša & TAM-TAM Inštitut & BIEN.