Umetnost je v času epidemije izbrala mestni plakat

Ponovno je zaživel projekt Umetnost na čakanju, ki ga pripravlja Layerjeva hiša v Kranju. Svoja dela so na mestnih plakatih tokrat predstavili umetniki in umetnice pod kuratorstvom galerije Displej.

Razstava plakatov na TAM-TAM plakatnih mestih
5. – 24. 2. 2021
Več lokacij po Kranju

V mesto ponovno prinašamo umetnost. Umetnost osvobaja duha, spodbuja nove zamisli in razmislek o obstoječem. Je kritična in glasna v svoji tišini. Vabljeni torej v mesto, med podobe Umetnosti na čakanju.
Umetnice in umetniki projekta Displej svoja dela predstavljajo v vaši soseski, na vaši ulici, na poti, ko greste do vaše najbližje trgovine. Želimo si, da vam je umetnost blizu, da pride prav vse tja do naših vrat. Ustvarjalnost teži k temu, da je videna, in tudi v novih časih najde pot, da vam, na edini način, ki ostane, prinese pozitivno dojemanje situacije, razmislek, pobeg ali pa le nasmeh, rdečico na licih. Mesto spet spreminjamo v galerijo.

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Projekt Displej je nastal na pobudo ilustratorjev in fotografov, ki svoje polje ustvarjanja zaznamujejo z različnimi slogi in pristopi. Delujejo v okviru galerije Displej, ki je projekt Agencije ustvarjalcev Umer. Displej je ustanovljen v želji, da bi javnosti predstavil dela nadarjenih ilustratorjev in fotografov v vsem dostopnem formatu.

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Avtorji: Mojca Krajnc, Istvan David, Marko Renko, Mimi Antolović, Mateja Kovač, Gašper Krajnc, Dejan Kralj, Bojana Dimitrovski

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša