Urška Pečnik: You are Very Beautiful in the Night, Sister Mary

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi in Ljubljana Fashion Week predstavljata razstavo Urška Pečnik: You are Very Beautiful in the Night, Sister Mary. Razstavo si lahko ogledate do 7. decembra, odprtje z avtorico pa je na ogled na našem facebook profilu.

Foto: Mimi Antolović

Fotografinja Urška Pečnik je serijo izbranih posnetkov ustvarila na posameznih edicijah Ljubljanskega tedna mode. Slikovite trenutke je ujela v kaotičnemu dogajanju zaodrja, med nenehnim hitenjem, nešteto preoblačenji in med čakanjem modelov na vstop na modno pisto.

Foto: Mimi Antolović

Čeprav avtorica ustvarja v različnih žanrih, se v modni fotografij najlažje umetniško izraža. Za njena dela veljata izrazit avtorski pristop in značilna estetika, ki izkazujeta Urškino večno ljubezen do erotike in vsega telesnega. Pri tem je v ospredju njen pogled na žensko (telo), v katerem sta prisotni provokativnost in milina hkrati. Zapeljivost obravnava z ženskega stališča in ustvarja močne podobe žensk, ki so osvobojene okvirjev moškega pogleda in si tako lahko lastijo svojo moč.

Foto: Mimi Antolović

Naslov razstave You are Very Beautiful in the Night, Sister Mary, skupaj z izbranimi fotografijami sestavlja kolaž podob igrive nedolžnosti in neobremenjene zapeljivosti, ki se skozi avtoričin objektiv nikoli ne izključujeta. (Špela Pipan)

Foto: Mimi Antolović

Urška Pečnik (1991, Ljubljana) je umetnica in fotografinja, ki je po dokončani diplomi na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, magisterij na področju fotografije nadaljevala na milanski Accademia di belle arti di Brera. V preteklosti je delovala kot umetniška vodja Galerije Miklova hiša, trenutno pa se ukvarja z modno in s sodobno avtorsko fotografijo. Sodeluje s številnimi slovenskimi ter tujimi modnimi oblikovalci in umetniki.

Foto: Mimi Antolović

Odprtje (premiera na fb): torek, 10. 11. 2020, ob 17:00 | Na ogled: 7. 12. 2020 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Ljubljana Fashion Week

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.

Foto: Mimi Antolović