V Galeriji Na mestu v Kranju razstava ilustracij Marije Prelog

V Galeriji Na mestu, za katero skrbita Layerjeva hiša in Mestna občina Kranj, ste lahko občudovali rože, ki slavijo ime mesta Kranj. V soboto, 19. 5. smo pred Mestno knjižnico Kranj odprli razstavo Marije Prelog: Na kranjskem vrtu.

Galerijo Na mestu sestavljajo TAM-TAMovi plakatni panoji, ki so postavljeni v obliki pop-up razstavišča. Mestna občina Kranj in Layerjeva hiša sta pop-up razstavišče uporabili za izpostavitev aktualnih vsebin. Razstava na mestnih plakatih se je navezovala na svetovni dan čebel.

Marija Prelog je akademska slikarka, ilustratorka in grafična oblikovalka, avtorica številnih ilustracij za knjige, priročnike, strokovna dela, slikanice, pesniške zbirke in monografije. Na njeni delovni mizi nastajajo poučne in humorne podobe iz vsakdanjega življenja, najraje pa ilustrira naravo in njene prebivalce. Izjemna ilustratorka, cenjena in priznana tudi v tujini, ustvarja v tradicionalni tehniki svinčnika in akvarela ter kot edina avtorica v Sloveniji v tehniki kirigami izdeluje avtorske živali (avtorske izrezanke in zloženke iz papirja).