Vabilo k sodelovanju na natečaju Tresk #15

Tudi letos skupaj z Radiem Študent v okviru vizualnega natečaja festivala Tresk iščemo najboljši glasbeni plakat. Prijavite svojega do 15. februarja!

Festival Tresk se zavzema za podpiranje in osvetljevanje pomembnosti delovanja alternative glasbene produkcije, digitalnih in fizičnih nosilcev glasbe, neodvisnega založništva ter promocije, povezane z glasbo in glasbenim založništvom. Vizualni natečaji se osredotočajo na sveže presežke v vizualni umetnosti, povezani z glasbo, znotraj katerih tokrat razpisujejo tri kategorije:

  1. najboljša podoba albuma
  2. najboljši glasbeni plakat
  3. najboljši videospot

V TAM-TAM Inštitutu želi tudi letos nagraditi najboljši glasbeni plakat. Dobrodošle in zaželene so vse njegove variacije, pa tudi prikaz njegove uporabe.

Posameznica_ik lahko prijavi največ tri plakate glasbenih dogodkov, objavljenih med 15. februarjem 2023 in 15. februarjem 2024. Oblikovalcev oz. oblikovalk plakata je lahko tudi več. Datoteke plakatov naj bodo izvirne velikosti, nekonvencionalne oblikovalske rešitve pa naj bodo še dodatno fotografsko dokumentirane. Zmagovalke_ce natečaja izbira strokovna žirija

Nagrada: 20 TAM-TAM plakatnih mest objava v tedniku MLADINA.

Ustvarjalke_ci lahko na natečaje prijavijo dela, ki so nastala med 15. februarjem 2023 in 15. februarjem 2024.

Prijavi se TUKAJ!

O festivalu Tresk

Festival Tresk pod okriljem Radia Študent že petnajsto leto zapored predstavlja obračun glasbe in založništva. Z vizualnimi natečaji, pogovori, koncerti in klubskimi dogodki Tresk tematizira neodvisno glasbeno sceno in plete socialno mrežo glasbenikov, vizualnih ustvarjalcev, založnikov, distributerjev, organizatorjev, medijev, trgovcev ter nenazadnje podpornikov in poslušalcev.

Klikni za več informacij