Vabimo k sodelovanju!

Pridruži se nam pri ustvarjanju programa TAM-TAMove Ulične galerije na Vegovi!

Družba TAM-TAM je leta 2015 v sodelovanju s slikarko Ireno Kazazić pričela s projektom Ulična galerija. Ulično galerijo predstavljajo trije plakatni panoji velikosti 2×1,4 m na Vegovi ulici v Ljubljani, na katerih svoja dela javnosti predstavljajo umetniki različnih zvrsti (grafitarji, slikarji, fotografi, oblikovalci nakita, modni oblikovalci itd.). Do novembra 2015 smo ‘prostor’ namenili desetim ustvarjalcem, ki so predstavili raznovrstna umetniška dela. Z njimi smo popestrili in obogatili izgled Vegove ulice in razgibali mestno dogajanje. Do konca leta nas čaka še nekaj dogovorjenih sodelovanj, že danes pa razmišljamo o programu za leto 2016.

Odprtje razstave Goran medjugorac – foto: Aleksander Petrič

Zato k sodelovanju vabimo umetnike, ki bi v ustvarjanju na prostem videli poseben izziv, ter poznavalce slovenske vizualne scene (poudarek na uličnem ustvarjanju), ki bi za edino galerijo na prostem v Ljubljani znali poiskati iskrive, vznemirljive in kakovostne avtorske vsebine. Razstave si bodo sledile v intervalih na tri oziroma štiri tedne, zato nas čaka pestro dogajanje.
Oglasite se nam na: natasa@tam-tam.si (M: 031 361 744) in nam predstavite svoje delo, idejo o tem kaj in kako bi razstavljali (selektorji predstavite tudi vizijo Ulične galerije v letu 2016), želen termin razstavljanja, kratek življenjepis in kontaktne podatke.

Odprtje razstave – foto: TAM-TAM

Iskrena hvala vsem dosedanjim umetnikom za sodelovanje, še posebej pa selektorici Ireni Kazazić, ki je skupaj z nami orala ledino razstavljanja na prostem in poskrbela za zanimivo, raznovrstno in barvito prvo leto Ulične galerije na Vegovi. Slednje ne bi bilo brez njenega izbora umetnikov, ki so s svojimi sporočili in v kombinaciji z uličnim dogajanjem ustvarili prav posebno zgodbo.
28.12.2015 ~ javni poziv zaključen, program Ulične galerije za leto 2016 pa že v izdelavi. Spremljajte nas, da boste na tekočem kdo, kaj in kako ;).

Odprtje razstave Mesto žensk – foto: Nada Žgank