#VsakDan8Marec

Z odprtjem razstave #VsakDan8Marec, v koprodukciji z Mestom žensk, smo vstopili v šesto sezono ustvarjanja v Ulični galeriji na Vegovi!

Odprtje razstave – foto: Urška Lipovž / Mesto žensk

Razstavo #VsakDan8Marec so sooblikovale Vesna Bukovec, Tea Hvala in Teja Reba. Izhajale so iz istoimenskega kviza, ki učenke in učence osnovnih in srednjih šol na igriv način spodbuja k spoznavanju kolektivnih bojev za enakost in pravičnost, izborjenih pravic žensk in področij, na katerih je spolna neenakost še vedno ali vse bolj pereča. Denimo, kviz obravnava splet okoliščin, ki vodi v vse večjo revščino starejših žensk v Sloveniji: povečevanje plačnih razlik, utrjevanje spolne delitve dela, feminizacijo določenih poklicev in splošno prekarizacijo dela.

Kviz #VsakDan8Marec se posveča tudi posameznicam – zgodovinskim in sodobnim borkam za ženske pravice, umetnicam, znanstvenicam, izumiteljicam in drugim pomembnim osebnostim.

Odprtje razstave – foto: Urška Lipovž / Mesto žensk

Brezplačno pedagoško gradivo za samostojno izvedbo kviza #VsakDan8Marec pripravljajo Ana Čigon, Tea Hvala, Urška Jež, Amela Meštrovac in Teja Reba. Dostopno je na povezavi.

Društvo za promocijo žensk v kulturi — Mesto žensk je bilo ustanovljeno leta 1996 v Ljubljani. Poleg vsakoletnega Mednarodnega festivala sodobnih umetnosti, ki je leta 1995 nastal na pobudo Urada za žensko politiko, Mesto žensk danes skrbi za umetniško produkcijo slovenskih umetnic in izvaja številne evropske, regionalne in lokalne projekte s področja enakosti spolov v kulturi, feministične kulturne dediščine in kulturno-umetnostne vzgoje.

Odprtje razstave – foto: Urška Lipovž / Mesto žensk

Odprtje: torek, 10. 3. 2020, ob 17:00 | Na ogled: 9. 4. 2020 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Društvo za promocijo žensk v kulturi

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.