Zahvala vsem sodelujočim pri akciji »Petarde? Ne, hvala.«

Mestni plakati so že šesto leto zapored opozarjali na nevarnost in posledice uporabe petard. V glavnih vlogah so bile tokrat tri živali; pes, mačka in ptiček.

Zahvaljujemo se agenciji Luna / TBWA, s katero smo zasnovali letošnjo akcijo “Petarde? Ne, hvala!” Ilustracije živali z močnimi sporočili so se obračale neposredno na posameznika in izpostavljale posledice, ki jih imajo na živali pokanje petard in raket. Plakatna akcija na prostem je bila podprta tudi z aktivnostmi na šolah, tiskanimi, radijskimi in kino oglasi ter s posebno akcijo na družbenih omrežjih. Priljubljena vlogerja med mladimi Pici & Pero pa sta z videom sporočilo kampanje zelo jasno dostavila vsem gledalcem, še posebej pa tistim, ki so bili v metanje petard osebno vpleteni.« Akcijo so izpostavili tudi številni mediji.

Hvala šolam, ki so urnik prilagodile problematiki in nadgradile svoje aktivnosti na to temo. Tako so tudi najmlajši spoznali, da pokanje petard ni kul. In vsem občinam, ki so na akcijo pozitivno odzvale. Hvala tudi Lari Komar, Alenki Godec, Darji Gajšek, Renati Dacinger,  županu Ljubljane Zoranu Jankoviču, Vidu in Domnu Valiču, Tinu Vodopivcu ter Urški Majdič, ki so oblekli majico “Petarde? Ne, hvala!” in s tem izkazali podporo akciji.

Hvala vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi in širjenju naše akcije “Petarde? Ne, hvala!” In hvala predvsem tistim, ki niste metali petard!

Zahvalni plakati so nameščeni na TAM-TAMovih plakatnih mestih po Sloveniji.