Znan je zmagovalec 11. mednarodnega natečaja Plaktivat

Z rekordnim številom prijavljenih del in sodelujočih držav je zaključen enajsti natečaj za oblikovanje mestnega plakata Plaktivat z naslovom »Ni opravičila«. Komunikacijsko akcijo, ki se je lotevala problematike nasilja nad ženskami, je TAM-TAM Inštitut zasnoval z nevladno organizacijo Društvom SOS telefon.

Na oblikovalski natečaj je bilo prijavljenih 336 del, kar je krepko preseglo številko prejšnjega natečaja. Sodelovalo je 191 različnih oblikovalcev, umetnikov in agencij, 61 iz Slovenije in 130 iz tujine. Dela so prispela iz 31 držav, med drugimi tudi iz Alžirije, Mehike, Tajske, Romunije, Kitajske, Irana, ZDA, Finske, Rusije, Poljske in države Zimbabve.

Med vsemi prejetimi rešitvami je žirijo najbolj prepričalo delo z naslovom Ljubil te bom, ki je plod agencije Formitas pod vodstvom kreativnega direktorja Blaža Ritmaniča.

Predsednik ocenjevalne komisije Robert Bohinec je o zmagovalni rešitvi povedal: “Zmagovalni plakat bi moral nagovoriti tako žrtev nasilja kot tudi splošno javnost. Slednjo pripraviti predvsem do razmisleka in pogovora o občutljivi tematiki. Tovrstno nasilje se namreč ne dogaja OOH (out of home), ampak med štirimi stenami. Izbrana rešitev ga prezrcali iz okvira doma na mestni plakat in nedvomno pritegne pozornost mimoidočega. Še pomembneje pa je, ker žrtvi prenese pomembno sporočilo, da pretveza ljubezni nikoli ne obvaruje pred najhujšim.”

Avtor: Agencija Formitas pod vodstvom kreativnega direktorja Blaža Ritmaniča

Zmagovalec je že od 20. novembra 2018 predstavljen na TAM-TAM plakatnih mestih po vsej Sloveniji in bo na družbeno nesprejemljivost kakršnekoli oblike nasilja nad ženskami opozarjal vse do konca februarja 2019.

Zahvaljujemo se vsem za poslane plakate, zmagovalcu pa iskreno čestitamo.

Vsa prejeta dela so objavljena na naši Facebook strani.

Izbor najboljšega plakata je opravila strokovna komisija v sestavi: Robert Bohinec – Futura DDB, Petja Montanez – Publicis, Gregor Žakelj – VBG, Kristijan Andoljšek – Innovatif, Blaž Kocjančič – Internavti, Špela Veselič – Društvo SOS telefon in Blaž Gregorin – TAM-TAM.