Znan je zmagovalec 5. Plaktivata!

Zaključil se je peti Plaktivat, ki spodbuja k pozitivnemu razmisleku na temo “migranti”.

Peti družbeno-odgovorni projekt Plaktivat se je tokrat odvil v sodelovanju z Mirovnim inštitutom, v središče pa je postavil migrante. Na razpis je prispelo 36 odlično pripravljenih in zasnovanih del. Žirijo je med vsemi prispelimi plakati najbolj prepričal Boris Kralj, art direktor in oblikovalec v agenciji AV studio.

Po besedah žirantov je plakat izstopal zaradi minimalističnega pristopa: »Avtor je podal jasno in razumljivo sporočilo brez odvečnih besed in moralne filozofije. Plakat kliče k akciji, obenem pa širi sporočilo miru. Kot je rekel Antoine de Saint-Exupery: Popolnost ni dosežena takrat, ko ni več kaj dodati, temveč takrat, ko ni več česa odvzeti.« Pri ocenjevanju del so sledili predvsem kriterijem pozitivnosti sporočila, komunikacijske jasnosti, inovativnosti, izvirnosti, upoštevanja specifik plakatnih mest ter tehnične ustreznosti poslanega dela.

Žirija je zasedala pod okriljem veterana oglaševalskega sveta Mitje Petroviča, sestavljali pa so jo Blaž Ritmanič (Formitas), Blaž Vuk (Pristop), Drago Mlakar (Bruketa&Žinić), Gsus Ajax (Ajax studio), Maja Gspan (Cankarjev dom), Miha Grobler (Ekipa2), Neža Kogovšek Šalamon (Mirovni inštitut), Petra Krulc (Grey), Tomaž Drozg (TAM-TAM) in Vital Verlič (Futura DDB).

Na TAM-TAMu bomo še naprej spodbujali k ustvarjanju in razmisleku o družbeno-relevantnih tematikah ter k izražanju mnenja na inovativen način, ki je vsem na očeh: z mestnimi plakati. Nov poziv k pozitivnim premikom v družbi pa pričakujemo v decembru.

Zmagovalec 5. natečaja Plaktivat na temo ‘MIGRANTI’. Prijavitelj in avtor dela: Boris Kralj. Agencija: AV studio.

Avtor: Boris Kralj

 

Vsa prijavljena dela…