Znan je zmagovalec kategorije »Sveža kri«

V kategorijo Sveža kri, ki jo Plaktivat namenja predvsem študentkam in študentom, se je tokrat uvrstilo 92 plakatov (izmed 323). Žirijo pa je najbolj prepričalo delo Online discrimination, ki ga je zasnoval Junjun Fan s Kitajske.

»Plakat skozi neposreden likovni jezik, ki zadosti pogojem kvalitetnega plakata, razširja meje običajnega diskurza o diskriminaciji. Odpira vprašanja o diskriminatornem vedenju v spletnem in digitalnem okolju, kar je redkeje obravnavana, sorazmerno nova in pogosto spregledana problematika sodobnega časa. Opisano je žirija prepoznala kot posebno kvaliteto, ki je bila odločilna pri izbiri zmagovalnega plakata.« je o odločitvi zapisala žirija kategorije »Sveža kri«.

Zmagovalni plakat bo konec januarja predstavljen na 20 TAM-TAMovih plakatnih mestih v Sloveniji. Plakat pa je že vključen na razstavo v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec, ki je na ogled med 11. in 31. januarjem 2022. Žirija je poleg zmagovalca s posebno omembo izpostavila še 4 plakate:

Diskriminacija ni prirojena, Maruša Požar, Slovenija
Črni Peter, Manja Novak, Patricija Rantaša, Slovenija
Prebarvana, Sara Karin Bedenik, Slovenija
Uncovered, Valerie Štecová, Češka / Czech Republic

Dela študentk in študentov je ocenjevala petčlanska žirija v sestavi: Nejc Trampuž, Alja Herlah, Blaž Rat, Alja Horvat in Nejc Prah.

Hvala vsem za poslala dela in čestitke zmagovalcu! Hvala tudi žiriji in SOFu za podporo sveže kategorije.