Oblikovalski natečaj Mesta pešcem!

IPoP – Inštitut za politike prostora v partnerstvu s TAM-TAM Inštitutom objavlja mednarodni natečaj za oblikovanje plakata na temo pešcem prijaznega mesta prihodnosti: Mesta pešcem! Zmagovalna rešitev bo nagrajena s 1.000 evri. Rok za oddajo del je 19. april 2019.

Ker živimo v času, v katerem imajo podobe moč vplivati in spreminjati stališča tako posameznika kot širše družbe, želimo z natečajem Mesta pešcem! z upodobitvijo pešcem prijaznih mest opomniti ljudi, da je razlogov za izbiro hoje več.

Hoja je najbolj naraven, zdrav, demokratičen in ekonomičen način premikanja na kratke razdalje. Zaradi dostopnosti storitev je hoja logična izbira posameznika pri vsakdanjih opravilih v mestih.

S hojo gradimo mesto po merilu človeka, kjer so v ospredju ljudje. Krepimo lokalno skupnost – pripomoremo k razvoju krajevnih obrtnih, storitvenih in ustvarjalnih prostorov, bogatimo povezanost med ljudmi in nenazadnje skrbimo za svoje psihofizično zdravje. Naj hoja postane naš vsakdanjik in vse, kar lahko, opravimo peš!

Sodelovanje na natečaju je brezplačno. Več informacij, razpisno dokumentacijo in prijavni obrazec najdete TUKAJ.

Vabljeni k soustvarjanju humane vizije mest prihodnosti, ki v ospredje postavljajo človeka!

Za vsa vprašanja v zvezi z natečajem se obrnite na marko.peterlin@ipop.si.