Plaktivat, aktivator družbene zavesti

Oblikovalci in ljubitelji plakatne umetnosti, prijave na 15. Plaktivat so odprte!

Letošnja tema Plaktivata, “Krvodajalstvo”, odpira razmislek in spodbuja k darovanju krvi – ene najbolj humanih gest, ki jih človek lahko nameni človeku. Razpis poteka v sodelovanju z Rdečim križem in Zavodom za transfuzijsko medicino.

Ustvarjalci, pozor!

Plaktivat je mednaroden družbeno odgovoren natečaj, ki vabi k ustvarjanju mestnih plakatov in spodbuja k pozitivnim premikom v družbi. Natečaj poteka dvakrat letno in je namenjen oblikovalcem ter oblikovalskim skupinam. Posebno pozornost poziv namenja študentkam in študentom, ki lahko svoja dela poleg splošnega razpisa prijavijo tudi pod kategorijo »Sveža kri«, kjer bo prav tako razglašen zmagovalec.

Aktivator družbene zavesti

V preteklih edicijah smo prejeli preko 2300 del oblikovalec z vsega sveta, ki so se odzvali na aktualne družbeno pereče teme ter preko plakatov spodbujali kritično misel in vplivali na odločevalce. Plaktivat ostaja aktivator družbene zavesti, močno orožje v naših rokah, ki z ustvarjalnostjo razbija tabuje in premika meje v glavah ljudi! Medtem ko z veseljem sprejemamo letošnje prijave, smo za vas pripravili izbor Plaktivatov, ki so v preteklosti s svojo ustvarjalno kritičnostjo navduševali in spodbujali k razmisleku, se zapisali v kanon slovenskega plakata ter postali prejemniki številnih nagrad.

 

Ne pozabite, prijave na #15 Plaktivat, Krvodajalstvo, so odprte do 1. decembra!