Prva Plaktivatova delavnica za študente

Plaktivat se prvič odpravlja v šolske klopi, kjer bodo izbrani strokovnjaki mlade opolnomočili z idejami in znanjem za ustvarjanje plakatov, ki spreminjajo družbo.

PLAKTIVATOVA DELAVNICA ZA ŠTUDENTE 
Kdaj: torek, 7. november 2023, ob 16.00
Kje: UL NTF // Snežniška ulica 5, LJ
Prijava na: plaktivat@tam-tam.si // v e-mailu zapiši svoje ime in priimek, telefonsko številko in naziv izobraževalne ustanove, ki jo obiskuješ
Rok za prijave: do zapolnitve mest // po principu “kdor prej piše, prej melje”
Prijava je BREZPLAČNA!

Plaktivat je že zdavnaj shodil in se že vrsto let sprehaja po mestnih ulicah, tokrat pa se je odločil za nov korak. Pot ga bo namreč prvič zanesla v šolske klopi, kjer bo izvedel še več o sebi, izoblikoval misli ter izpilil dimenzije.

Namen njegovega izleta med šolske klopi bo prenos znanja o ustvarjanju plakatov z emocionalno-družbenim nabojem. Njegovi sošolci bodo tako študenti, misleci brez oblikovalca in obratno, mladi kreativci – skratka vsi vizualni pogumneži, ki želijo Plaktivatu vse najboljše barve in ideje. Navsezadnje je Plaktivat pokončnega formata zato, da izstopa.

Odgovore na vprašanje, kako s svojo proaktivnostjo osvetliti tematike, ki so bolj ali manj vidne, ter spodbuditi h konkretnim dejanjem, bodo z udeleženci iskali:

Peter Zabret, snovalec, Pristop – predsednik žirije Plaktivat #16
Anja Delbello, oblikovalski studio AA – članica žirije Plaktivat #16
Alja Herlah, grafična in tipografska oblikovalka, specializirana za oblikovanje črkovnih vrst
Tomaž Drozg, pobudnik projekta Plaktivat in direktor TAM-TAM Inštituta

PRIJAVA NA 16. PLAKTIVAT

V zadnjih letih se je na mednarodni natečaj za oblikovanje družbeno odgovornega mestnega plakata Plaktivat prijavljalo vse več mladih, zato je leta 2021 zaživela kategorija Sveža kri, posebej namenjena dijakom in študentom. Ta je aktualna tudi v sklopu letošnjega natečaja, ki izpostavlja temo Stiske mladostnikov. Mladi se lahko s svojimi kreativnimi rešitvami prijavijo vse do 17. novembra.

Več informacij in prijavni obrazec: Plaktivat #16