Svež veter za plakatno umetnost v prestolnici

Novo TAM-TAMovo Plakatno galerijo BTC otvorila pregledna razstava nagrajenih del preteklih Plaktivatov in podpornih aktivnosti.

Ljubljana je bogatejša za novo plakatno galerijo na prostem, ki je zaživela v BTC-ju, natančneje pred bivšim Kolosejem. Namen novega razstavišča, ki se pridružuje obstoječi TAM-TAMovi Plakatni galeriji Figovec, je prikazovanje in spodbujanje plakatne umetnosti.

Trenutno je na ogled pregledna razstava zmagovalcev mednarodnega družbeno odgovornega natečaja Plaktivat in podpornih aktivnosti. Odprtje TAM-TAMove Plakatne galerije BTC tako sovpada z razpisom že 16. natečaja Plaktivat, ki tokrat obravnava Stiske mladostnikov. Razstavo si zainteresirana javnost lahko ogleda vse do 30. novembra 2023.

Organizator razstav v Plakatni galeriji BTC je TAM-TAM Inštitut, ki deluje v javnem interesu na področju kulture, družba TAM-TAM pa z infrastrukturo in podpornimi aktivnostmi skrbi za izvedbo. Z odprtjem nove galerije na prostem je tako plakatna ustvarjalnost v prestolnici dobila še dodaten prostor in zagon.