Znani strokovni žiriji 16. Plaktivata

Spoznajte mednarodno priznane kreativce in oblikovalce, ki bodo ocenjevali uvrščena dela in podeljevali nagrade v osrednji kategoriji Plaktivat in študentski kategoriji Sveža kri.

ŽIRIJA PLAKTIVAT

Letos bo nad prispelimi deli v osrednji kategoriji bedela 7-članska ocenjevalna komisija, ki jo sestavljajo mednarodno priznani kreativci in oblikovalci:

Peter Zabret, snovalec, Pristoppredsednik ocenjevalne komisije
Julija Somrak, kreativna direktorica, DROM agency
David Fartek, umetniški direktor, ArnoldVuga
Nina Vrhovec, ilustratorka in oblikovalka, Multipraktik studio
Špela Drašlar, umetniška direktorica, Saatchi&Saatchi
Anja Delbello, oblikovalski studio AA
Tomaž Drozg, TAM-TAM

ŽIRIJA SVEŽA KRI
Ker se je na natečaj prijavljalo vse več mladih, smo leta 2021 oblikovali kategorijo, namenjeno dijakom in študentom. Letošnjo ocenjevalno žirijo kategorije Sveža kri tvorijo:

Tomato Košir, oblikovalec – predsednik žirije Sveža kri
Sara Sešlar Naraks, DROM agency
Lucija Rosc, vizualna umetnica
Gašper Uršič, Studio Kruh
Mina Fina, Grupa Ee

NAJ TIŠINO ZAMENJA POGOVOR

Kreativni izziv tokratnega natečaja je spodbuditev mladih, da spregovorijo o svojih stiskah. »To, da je strah pred stigmatizacijo in izključitvijo iz družbe en glavnih razlogov za tišino mladih, je zelo zgovoren podatek,« pravi Tomaž Drozg, pobudnik projekta in direktor TAM-TAM Inštituta. »Poslanstvo Plaktivata je namreč, da aktivno soustvarja bolj odprto, solidarno in tolerantno družbo. Takšno družbo, ki bo sposobna prisluhniti tišini svojih otrok in v njej zaznati stiske. Naj tišino zamenja pogovor, to je naš namen ob razpisu novega natečaja.«

VEČ INFORMACIJ IN PRIJAVA