• Kinodvor je mestni kino! Že 15 let.

  Razstava predstavlja izbor vizualnih komunikacij in plakatov Kinodvora, ki so nastali v prvih petnajstih letih delovanja Javnega zavoda Kinodvor.

  Preberi več
 • Prenovljena Ljubljana: Skupaj pišemo zgodbe najlepšega mesta

  Preobrazba glasila Ljubljana, osrednjega informatorja o življenju in delu v Mestni občini Ljubljana, je dokazala, da so edina stalnica našega življenja spremembe, ki jih ustvarjamo skupaj.

  Preberi več
 • ALUO: Letterform Explorers

  Projekt (s področja uvajanja pristopov na raziskovanju utemeljenega kurikula z naslovom) Letterform Explorers je odziv na aktualne raziskovalno-eksperimentalno naravnane tipografske prakse na področju izobraževanja oblikovanja črkovnih vrst. Poudarek kurikula je na razvoju veščin in krepitvi znanj za oblikovanje črkovnih form, vzpostavitvi lastnih ustvarjalnih pristopov in izdelavi orodij, ki omogočajo nekonvencionalno tipografsko oblikotvorje.

  Preberi več
 • ALUO: Triumf človeške neumnosti. Vojna žarišča, 2023

  Razstava plakatov je rezultat študijskega projekta magistrskih študentk in študentov smeri Grafično oblikovanje na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede (UL FDV).

  Preberi več
 • “Kdo bo pa pol plakate dizajniru?” Razstava plakatov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana

  Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, bolj znana kot Oblikovna, je ustanova s skoraj 80-letno tradicijo, ki vse od leta 1946 vzgaja generacije bodočih likovnih ustvarjalcev v objemu Plečnikovih Križank v samem srcu mesta Ljubljana. V ustvarjalnem okolju Križank so se v desetletjih mojstrile generacije najžlahtnejših slovenskih likovnih (in drugih) ustvarjalcev, kar potrjuje tudi število njihovih prejemnikov Prešernove nagrade.

  Preberi več
 • Razstava plakatov natečaja Dan brez zavržene hrane

  Z natečajem za najboljše plakate ob dnevu brez zavržene hrane sta Lidl Slovenija in TAM-TAM Inštitut s partnerji pozvala oblikovalce k zasnovi družbeno odgovornih plakatov, ki bodo ozaveščali o problematiki zavržene hrane in spodbujali k pozitivnim spremembam.

  Preberi več
 • Plakati mednarodnih avtorjev 15. natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

  Razstava predstavlja mednarodni izbor plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo. Namen natečaja je bil spodbujanje in ozaveščanje o pomenu darovanja krvi. Natečaj je potekal v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije, ki so pripravili izbor plakatov za tokratno, že 3. edicijo razstave.

  Preberi več
 • Razstava študentskih plakatov 15. mednarodnega natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

  Razstava predstavlja izbor študentskih plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo.

  Preberi več
 • Razstava plakatov 15. mednarodnega natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

  Razstava predstavlja izbor plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo.

  Preberi več
 • ANIMIRAJTE PRIHODNOST (Razstava plakatov razširjene resničnosti)

  Preko natečaja je Animateka pozvala umetnike, naj pošljejo svoja sporočila in vizije na temo »animiranja prihodnosti«. Prispela so dela, ki so kritična do vpliva potrošništva na okolje.

  Preberi več
 • Fizične manifestacije: plesno-somatski raziskovalni projekt

  Fizične manifestacije, ki jih je Snježana Premuš razvijala med leti 2012–2022, so večplastne. V njihovem okviru povabljeni umetniki, raziskovalci in gledalci razvijajo različne oblike delovanja, kot so laboratoriji, delavnice, instalacije, obratovalnice z različnimi možnimi rezultati, dokumenti, predstavami in interaktivnimi prostori (fizični ali virtualni).

  Preberi več
 • Podobe Liffa

  Ob 33. Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu bo v Plakatni galeriji TAM-TAM v Parku slovenske reformacije na ogled razstava Podobe Liffa – Logo Liffa skozi čas.

  Preberi več
 • 29 črk za 25 let – razstava ob 25. obletnici tipografskih delavnic Tipo Brda

  Skupina študentov arhitekture in oblikovanja se je poleti 1997 skupaj s profesorjem Lucijanom Bratušem, ki je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani poučeval kaligrafijo in tipografijo, odločila prodreti v skrivnost oblikovanja črkovnih vrst. Iz te pobude je v Šmartnem v Goriških Brdih tako začela z delom prva tipografska delavnica Tipo Brda

  Preberi več
 • Enfants terribles

  TAM-TAM Inštitut je h kuriranju razstave povabil oblikovalca in umetnika Primoža Zorka, prejemnika vrste nagrad za plakate, ki so zaradi svojega nekonvencionalnega oblikovanja bili pogosto deležni nerazumevanja, neodobravanja in burne debate.

  Preberi več
 • Študenti za strpnost

  Razstava Študenti za strpnost izhaja iz odmevnega projekta Strpnost svetovno priznanega hrvaškega oblikovalca Mirka Ilića ter je plod uspešnega mednarodnega sodelovanja štirih evropskih univerz.

  Preberi več
 • BIOFILIJA II

  V sodelovanju s platformo Poster Territory vam v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec predstavljamo 2. del mednarodne razstave plaktov Biofilija.

  Preberi več
 • Razstava nagrad Brumen

  V sodelovanju s Fundacijo Brumen v plakatni galeriji TAM-TAM predstavljamo prejemnike nagrad Brumen, najboljše oblikovalske projekte zadnjih dveh let.

  Preberi več